Okul Yönetim Yazılımı Kullanmak için 10 Neden

Okul yönetim sistemi, bir okulun tüm ihtiyaçlarını en kolay ve hızlı şekilde sağlayan yazılımlardır. Bu yazılımlar, geliştirilmeye açık, okulun ve zamanın ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilen sistemlerdir.

Okul yönetim sistemi nedir sorusunun cevabı, tüm bunların yanında, okula ne katkı sağladığı ile de doğru orantılıdır.  Peki okul yönetim sistemlerini neden kullanmalıyız, bu sistemleri okula ne gibi artılar kazandırır?

Hız: Okul Yönetim Sistemi Tüm İşleri Daha Hızlı Yapın

Okul yönetimi çok fazla dalı olan, zaman ve mesai isteyen bir iştir. Okul ne kadar genişse, işler de o kadar yavaşlar. Üstelik insan gücü de sınırlı olduğu için işlerin hızlı yapılması zordur.

iOkul Okul yönetim yazılımları sayesinde, cep telefonu ve bilgisayar kullanan herkes, okul yönetim yazılımı ile tüm işleri hızlıca halledebilir. Basit ve kullanışlı ara yüzü sayesinde sistem, neredeyse hiç soru işareti olmayan kullanılabilir.

Kesintisiz İletişim: Okul içi ve Dışı İletişim Kesintisiz Şekilde Devam Etsin

İletişim, okulda, okul dışında, derste; kısaca her yerde okul yönetim yazılımı sayesinde devam edebilir. Ders bölünmeden, idare öğretmene tek bir tıkla ulaşabilir. Okul içi mesajlaşma hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

iOkul, okul yönetim sistemlerini mobil olarak kullanmaya izin verir. Üstelik, sadece internet bağlantısı kesintisiz iletişim için yeterlidir.

Özel Bilgiler: Özel Bilgilerinizi Paylaşmadan Mesajlaşın

iOkul, diğer okul yönetim sistemlerinden farklı olarak mobil uygulamayı etkin bir şekilde kullanılır. iOkul Okul Otomasyonları sayesinde, artık okul içi iletişimde kullanabileceğiniz güvenli bir mesajlaşma programınız olur.

Mesajlaşma modülünde, telefon numaranızı karşı taraf görmez. Aynı şekilde, siz de karşı tarafından telefon numarasına ulaşamazsınız. Bu şekilde, özel bilgiler aktarılmadan iletişim gerçekleşir.

Ders Programı : Ders Dağıtımı Yapmak Okul Yönetim Sistemi ile Daha Kolay

Okullar, sene başlarında tüm yılı planlamakla yükümlüdür. iOkul, bu sorumluluğun en kolay ve hızlı şekilde yapılmasına olanak tanır. iOkul ders dağıtım programı ile hatasız ve hızlı bir şekilde ders dağıtımı yapılabilir. Ayrıca, ders dağıtımının yanında, nöbet listesi de aynı modülde mümkündür.

iOkul okul yönetim sisteminin en önemli özelliği web ve mobil üzerinde işlemlerin eş zamanlı yapılabilmesidir. Yani web sayfasında yapılan bir işlem yarım kaldığında, aynı işleme mobil uygulama üzerinden devam edilebilir. Tüm bunlara ek olarak yapılan ders programı, mobil uygulama üzerinden tüm okula gönderilebilir. Bu da ciddi bir kağıt ve kartuş tasarrufu sağlar.

Bu konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için Ders Dağıtımı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz adlı yazıya göz atabilirsiniz.

Mobil Yoklama: iOkul Sayesinde Tüm Okulun Yoklaması Mobilden Kontrol Edin

Yoklama, okullardaki önemli bir görev ve sorumluluktur. Ek olarak öğrencinin okulda bulunup bulunmadığı da veliye bildirilmektedir. iOkul mobil okul yönetim sistemi, ders esnasında, saniyeler içerisinde yoklamanın alınmasını sağlamaktadır. Ayrıca idare, yoklamanın alınıp alınmadığına okul genelinde bakabilmektedir.

Öğretmen, mobil yoklama ile, sınıf içinde birkaç dakika içinde yoklamayı idareye gönderdiğinde, isterse öğrencinin sınıfta olmadığını direkt veliye de göndermektedir. Ek olarak, öğrencinin hangi derslerde bulunmadığı ya da ders geç kalıp kalmadığı da kaydedilmektedir.

iOkul mobil yoklama hakkında daha fazla bilgi edinmek, mobil yoklamanın nasıl yapıldığı hakkında fikir edinmek için buraya göz atabilirsiniz.

Mobil Uygulama : Mobil Uygulama ile Sorunları Anında Çözün

iOkul uygulamaları hem web hem de mobil uygulama üzerinden kesintisiz ve eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Mobil uygulamanın, ek olarak mesajlaşma modülünü içermesi oldukça önemlidir. Mesajlaşma uygulaması sayesinde veli - öğretmen - öğrenci - idare iletişimi kesintisiz olarak devam edebilmektedir.

Mobil okul yönetim sistemlerine pek çok yenilik getiren iOkul, tüm işlerin kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanmasının yanında ek özelliklerle eğitime olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Örneğin, mobil uygulama üzerinden ödevlendirme yapılması ve ödevlerin kolayca kontrol edilmesi, akıllı tahtaların bir duyuru panosuna dönüştürülmesi gibi.

Akıllı Tahta: Tüm Akıllı Tahtaların Kontrolü Sizde Olsun

Akıllı tahta, okulların teknolojik varlıklarıdır. Ayrıca okulların korumakla yükümlü olduğu cihazlardır. Bu bakımdan, akıllı tahtalar ayrı bir özenle okullarda yer almaktadır. iOkul da bu özeni teknoloji ile sağlamaktadır.

iOkul okul yönetim sistemi akıllı tahtaları kontrol eden bir modüle sahiptir. Bu sayede tüm okuldaki akıllı tahtalar tek bir tuş ile kapatılabilir. Ayrıca akıllı tahtalar, bir duyuru panosu gibi kullanılabilir. iOkul otomasyonu akıllı tahta modülü hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim: Online Eğitimin Tüm Olanaklarından Yararlanın

Uzaktan eğitim son üç yıldır, anaokulundan liseye kadar uygulanmaya başladı. Hal böyle iken uzaktan eğitim çözümleri tasarlanmaya başladı. iOkul uzaktan eğitim modülü, hem öğretmen hem de öğrenci için konforlu ve verimli bir ders saati için özel olarak tasarlandı

Uzaktan eğitim hakkında daha fazla bilgi için buradaki içeriğe göz atabilirsiniz.

Veri Güvenliği: iOkul Okul Yönetim Sistemi Veri Güvenliği İlkelerine Uyar

Veri güvenliği, teknolojinin yaygınlaşması ile ortaya çıkmıştır. Okul yönetim sistemi güvenli mi sorusunun da cevabı, veri güvenliğidir. Veri güvenliği, okul yönetim sisteminde veli, öğrenci, öğretmen kişisel bilgilerini; okul içi hizmet & idare bilgilerini ve daha fazlasın kapsamaktadır.

iOkul, veri güvenliğini KVKK hükümlerine dayanarak saklamaktadır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Okul Yönetim Sisteminde Veri Güvenliği adlı içeriğe göz atabilirsiniz.

Anaokulundan Liseye Kadar iOkul Sizinle Olsun

iOkul yönetim sisteminde anaokulu uygulaması bulunur. Ayrıca iOkul ile aynı modül üstünden anaokulundan liseye kadar faydalanabilirsiniz. iOkul eğitime bütüncül yaklaşan, bu yaklaşım ile ürünlerini geliştiren bir yazılımdır.

iOkul anaokulu modülü hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilmek için Anaokulları için Mobil Uygulamaların Önemi adlı içeriğe göz atabilirsiniz.

iOkul uygulaması hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Diba B. Külekci

Diba B. Külekci

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Yedi yıldır editörlük yapmaktayım. Marka yönetimi, organik yükselme alanlarında uzmanlaştım.