Evde İngilizce Eğitiminizi Destekleyecek 6 Etkili Yöntem

Anlamakta en çok zorlandığınız dersler nelerdir diye sorduğumuzda aldığımız cevaplar arasında istisnasız İngilizceyi görebiliyoruz. Normalde koronavirüs sürecinden önce örgün eğitim dönemlerinde bile İngilizce derslerinde ne kadar güçlük çekildiğini açık bir şekilde görebiliyorduk. Hele ki şu an online olarak devam eden eğitim sisteminin içinde bocalamamak mümkün değil ama her şeyin bir çözümü olduğu gibi bu sorunu da gidermek elbette mümkün. Bahsedeceğimiz bu 8 yöntemi uygulayarak artık İngilizceyi öğrenmek sizin için hem daha keyifli hem de daha kalıcı bir hale dönüşecek. O zaman gelin neymiş bu 6 muhteşem yöntem bir bakalım.

Dil ayrılamaz bir bütündür. Bir dili öğrenirken birçok aşamadan geçeriz. Dil öğrenimi okuma, yazma, dinleme, konuşma, dil bilgisi ve kelime birikimi gibi bölümlerden oluşur. Bir bölüme ağırlık verip diğerlerine gereken ilgiyi göstermez ve çalışmayı bırakırsak tam anlamıyla bir dil öğrenimi gerçekleştirmiş olmayız. Dil öğreniminde bol tekrar, kelime ezberi, dil bilgisi tekrarı ve kullanımı, en çok da kalıcı olması adına günlük hayatımızda daha sık kullanılması gerekmektedir. Unutmayın dil nankördür, siz onu bıraktığınız anda öğrendiklerinizi de unutmaya başlarsınız. Hem böyle bir sorunla karşılaşmamak adına hem de keyifli öğrenme süreci geçirmek adına belirttiğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.

1. Yabancı Müzik Dinlemek

yabancı müzik dinlemek

Dinleme de elbet bu bütünün bir parçasıdır. Yeni kelimeler öğrenmek, kelime haznenizi genişletmek başlıca yapılması gerekenler arasındadır. Bunun en keyifli ve pratik yolu yabancı müzik dinlemektir. Yaşınıza ve zevkinize uygun birçok İngilizce parçayı internet üzerinden bulmanız mümkün. Hem gün içerisinde yaşamınızı daha eğlenceli hale getirin hem de kelime haznenizi genişletin.


2. Kitap, Gazete Ve Dergi Okumak

Dil bilgisinin ve kelimelerin cümle içinde nasıl yer aldığı, kullanıldığı ve hangi anlamlara geldiğini gözlemlemenin en iyi yolu okuma alışkanlığı edinmektir. İsterseniz gazete isterseniz kitap ya da makale okuyun. Her yaşa ve kitleye hitap eden birçok İngilizce metin ve kaynak bulmak çok kolay üstelik evde bu kadar boş vaktiniz varken. İngilizce seviyelerinize uygun İngilizce okuma setlerinden başlayabilirsiniz.


3. Günlük Yazmak

günlük yazmak

Bir diğer ihmal edilmemesi gereken konu yazma. İngilizceyi öğrenmek kadar kullanmakta çok önemlidir. Öğrendiğimiz bir şeyi pratiğe dökmediğimiz takdirde kalıcı olmasını beklemek imkansızdır. O yüzden her bir etkinliği eşzamanlı olarak yerine getirmek önemlidir tıpkı domino taşları gibi. Birini aksatmak tüm süreci etkiler. Günlük tutmak hepimizin halihazırda yaptığı şeylerin başında geldiğini görüyoruz. Hem ileride geçmişe dönüp baktığınızda güzel anılarınızı hatırlamanızı sağlar hem de İngilizce cümle oluşturarak kendinizi ifade etmenize olanak sağlar. Böylece konuşurken İngilizce cümle kurmak daha kolay bir hâl alır.


4. Dil Öğrenmenize Yardımcı Uygulamaları Kullanmak

İngilizce uygulamaları

Herkesin bildiği üzere günümüzde internet kullanımı oldukça yaygındır ve dil öğreniminde internetin nimetlerinden faydalanmak en olası yollardan biridir. Dil öğrenmeye yardımcı birçok uygulama mevcut. Bu uygulamalarda İngilizce seçeneği de yer alıyor. Üstelik dinleme, yazma, kelime ve dil bilgisi gibi birçok aktivite söz konusu. Uygulamaların yanında birçok ücretsiz erişim sağlayabileceğiniz web sitesi bulunmakta. Sizde bu uygulama ve web sayfalarından yararlanabilirsiniz.


5. Konuşmak

İster kendinizle ister arkadaşınızla ya da ailenizle İngilizce konuşmayı deneyin. Sadece öğrenmeniz bir işe yaramaz aynı zamanda öğrendiklerinizi uygulayarak hayatınıza geçirmeniz gerekir. Özellikle bir dili öğreniyorsanız. Günlük hayatınızda düşündüğünüz Türkçe cümleleri İngilizceye çevirerek cümle kurmaya çalışın. Ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar çok İngilizce konuşabilirsiniz. Öğrendiğiniz kelime ve dil bilgisi yapılarını kurduğunuz cümlelerde mutlaka kullanmaya çalışmalısınız.


6. TV Programı Veya Belgesel İzlemek

İngilizce tv, film izlemek

Dinleme etkinliği olarak müzik dinlemenin dışında Türkçe altyazılı İngilizce dizi, film, belgesel, TV programlarını veya haber kanallarını izleyebilirsiniz. Bunlar zaten günlük hayatımızda yaptığımız aktiviteler. İlginize ve İngilizce seviyenize uygun film ya da dizi bulmanız olağan. Dil öğrenmek sadece bilgi birikimiyle değil aynı zamanda o dilin kültürünü de tanımakla da ilgilidir. Bunun içinde haber kanallarından, çizgi filmlerden ya da yerel sitcom/aile dizilerinden yararlanılması en eğlenceli yollardan biridir. Eğer sizde evde hem İngilizce eğitiminizi desteklemek hem de bunu keyifli bir şekilde yapmak istiyorsanız bu 6 yöntemi hayatınıza geçirebilirsiniz. Bu içinde bulunduğumuz süreçte en güzel yatırım kendinize olanıdır.

iOkul Editör

iOkul Editör